Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Vegoburgare
Ugnsbakad pankopanerad aubergine gör smaklökarna lyckliga tillsammans med härligt salt fetaost, picklad rödlök, honungsrostade valnötter och Sweet potato burger bun.
10 burgare
- 10 st Sweet Potato burger bun
Ingredieneser burgare:
- 2 st stora aubergine
- 2 st uppvispade ägg
- 2 msk vetemjöl,
- ca 100 g Ströbröd (Panko)
- 100 g ruccola mixsallad
- 150 g fetaost
- 75 g rostade valnötter
Picklad rödlök:
- 2 st rödlök
- 1 msk strösocker
- 1 msk ättika 12%
- 1 tsk salt
Av Davor Zidaric, Lantmännen Unibake SwedenKom ihåg att rosta Hamburgebrödet - tips för ännu mer smak, smörstek brödet.
Burgaren:
- Panera auberginen i panko och stek dem
- Rosta brödet
- Montera burgaren och lägg ruccola i botten, sedan den pankopanerade auberginen
- Toppa med fetaost, picklad rödlök, honungsrostade valnötter
Picklad rödlök
- Koka ihop vatten, strösocker och ättika, och låt svalna
- Skiva rödlöken fint och lägg i en glasburk med tättslutande lock.
- Häll över den avsvalnade lagen och låt stå kallt, gärna över natten.
- Löken håller sig bra i kylskåp ca 1 vecka.