Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Tunnbrödsrulle 2.0 | Poke-rulle & Mezerulle
Låt dig inspireras av recept skapade av produktutvecklare Davor Zidaric | Lantmännen Unibake
- Ingredienser för 10 portioner:
- 10 st Tunnbröd
Poke-rulle:
- svart ris (kokas enligt anvisning)
- lax (gravad eller kallrökt)
- picklad gurka (sesamolja och sesamfrön)
- wasabimajonnäs (10% wasabi och 90% premium-majonnäs)
- koriander
Mezerulle:
- falafel (färdigt alt. egen)
- tabbouleh (se tillredning nedan)
- hummus (se tillredning nedan)
- mynta
- ajvar
- Grekisk youghurt
Tillredning | Poke-rulle:
- Bred ut det kokta svarta riset på tunnbrödet
- Toppa sedan med lax, gurka, wasabimajonnäs och koriander
- Rulla ihop tunnbrödet och slå in i smörpapper eller likanden och skär itu och servera som på bild.
Tillredning | Mezerulle:
Ingredienser Tabbouleh: bladpersilja, tomater, salladslök, rödlök, bulgur, färsk mynta, torkad mynta, pressad citron, olivolja, isbergssallad, salt och peppar.
- Koka bulgur lite lätt
- Finhacka bladpersilja, salladslök, rödlök, färsk mynta.
- Skär tomaterna i mindre bitar samt strimla isbergssalladen
- Blanda alla ingredienser i en skål
- Smaksätt med torkad mynta, pressad citron, olivolja, salt och peppar.
Ingredienser Hommus: kikärtor, färsk chili, spiskummin, pressad citron, olivolja, tahini (sesampasta), salt och peppar.
- Koka och mixa kikärtorna, smaksätt med färsk chili, spiskummin, pressad citron, olivolja, tahini och salt och peppar.
- Späd ev. med lite vatten till önskad krämig konsistens.
- Bred på ett tunt lager med ajvar
- Toppa sedan med hummus och tabbouleh, ev. falafel och en massa mynta.
- Rulla ihop tunnbrödet och slå in i smörpapper eller likanden och skär itu och servera som på bild.