Vegetarisk trehörning med rödbetspesto och grillade rotfrukter

Vegetarisk trehörning med rödbetspesto och grillade rotfrukter


10 portioner

10 portioner

  • 10 st Trehörning Müsli
  • 150 g ruccolasallad

Rödbetspesto:

 

  • 250 g rödbetor, kokta eller ugnsbakade
  • 40 g pinjenötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 40 g olivolja av bra kvalitet
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk citronjuice

Rotfrukter med fetaost:

 

  • 120 g fetaost, tärnad
  • 500 g blandade rotfrukter
  • 2 msk torkad timjan
  • 2 msk olja
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 tsk havssalt

 

Rödbetspesto:

  1. Mixa rödbetorna i en blender.
  2. Tillsätt pinjenötter, vitlök, salt, citronjuice och olja, och blanda allt till en jämn smet.
  3. Låt kallna.

Rotfrukter med fetaost:

  1. Blanda olja, torkad timjan och havssalt.
  2. Tillsätt rotfrukterna och fetaosten och rör om.
  3. Lägg mixen på en bakplåt och baka i ugnen i 190 grader i 15 minuter.
  4. Låt kallna
  5. Tina bröden enligt anvisningarna - du kan också värma dem i ugnen i några minuter. Dela dem på mitten och bre på rödbetspeston på båda halvorna.
  6. Lägg ruccolasallad på den undre brödhalvan och fyll på med rotfrukts- och fetaostblandningen.
  7. Lägg på den andra brödhalvan som lock. Dela bröden diagonalt och servera de 20 trekantiga mackorna till lunch eller middagsbuffé.

TIPS! Byt ut rödbetorna i peston mot morötter.