Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Vegetarisk trehörning med rödbetspesto och grillade rotfrukter
Vegetarisk trehörning med rödbetspesto och grillade rotfrukter
10 portioner
- 10 st Trehörning Müsli
- 150 g ruccolasallad
Rödbetspesto:
- 250 g rödbetor, kokta eller ugnsbakade
- 40 g pinjenötter
- 2 vitlöksklyftor
- 40 g olivolja av bra kvalitet
- ½ tsk salt
- 1 tsk citronjuice
Rotfrukter med fetaost:
- 120 g fetaost, tärnad
- 500 g blandade rotfrukter
- 2 msk torkad timjan
- 2 msk olja
- 2 msk sesamfrön
- 2 tsk havssalt
Rödbetspesto:
- Mixa rödbetorna i en blender.
- Tillsätt pinjenötter, vitlök, salt, citronjuice och olja, och blanda allt till en jämn smet.
- Låt kallna.
Rotfrukter med fetaost:
- Blanda olja, torkad timjan och havssalt.
- Tillsätt rotfrukterna och fetaosten och rör om.
- Lägg mixen på en bakplåt och baka i ugnen i 190 grader i 15 minuter.
- Låt kallna
- Tina bröden enligt anvisningarna - du kan också värma dem i ugnen i några minuter. Dela dem på mitten och bre på rödbetspeston på båda halvorna.
- Lägg ruccolasallad på den undre brödhalvan och fyll på med rotfrukts- och fetaostblandningen.
- Lägg på den andra brödhalvan som lock. Dela bröden diagonalt och servera de 20 trekantiga mackorna till lunch eller middagsbuffé.
TIPS! Byt ut rödbetorna i peston mot morötter.