Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Topping x 3 med Glazed hot dog bun
Recept på tre toppingar, picklad lök, guacamole och kimchi serverade tillsammans med korv och glazed hot dog bun. Korvbrödsbagarn | Lantmännen Unibake
Picklad lök:
- 1 dl ättika (12%)
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- 2 st rödlökar
Guacamole:
- 4 mogna avokado
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 1/2 dl hackad färsk koriander
- 1 lime, rivet skal och saft
- 1 tsk salt
Kimchi:
- 1 kg salladskål
- 2 msk ris- eller vitvinsvinäger
- 1 msk salt
- 2-3 cm ingefära (ca 30 g)
- 3 stora vitlöksklyftor
- 2 1/2 msk kodjokaro (eller annan chilipeppar)
Med ett bra bröd får du hög kvalitet och en bra bas för att lyckas. Men det är i deltaljerna som du skapar de matupplevelser din kunder betalar för. Här bjuder vi på tre toppingar som ger mervärde till din portion.
Picklad lök:
- Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp.
- Skiva rödlök tunt och lägg i lagen.
- Låt stå i kylen en till två timmar.
Guacamole:
- Dela, kärna ur och gröp ur avokadon.
- Mosa dem med en gaffel.
- Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
- Kärna ur och finhacka chilin.
- Blanda allt med avokadon och rör ner saft och rivet skal från lime.
- Smaka av med salt.
Kimchi:
- Lossa kålbladen och skölj.
- Skär i 1 cm breda strimlor och lägg i en skål, tillsätt vinäger och salt. Blanda väl.
- Skala ingefära och vitlök, riv sedan ner i salladen.
- Tillsätt chili, blanda och låt stå i kylen ett dygn.