Topping x 3 med Glazed hot dog bun

Recept på tre toppingar, picklad lök, guacamole och kimchi serverade tillsammans med korv och glazed hot dog bun. Korvbrödsbagarn | Lantmännen Unibake


Picklad lök:

  • 1 dl ättika (12%)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 st rödlökar

Guacamole:

  • 4 mogna avokado
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1/2 dl hackad färsk koriander
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • 1 tsk salt

Kimchi:

  • 1 kg salladskål
  • 2 msk ris- eller vitvinsvinäger
  • 1 msk salt
  • 2-3 cm ingefära (ca 30 g)
  • 3 stora vitlöksklyftor
  • 2 1/2 msk kodjokaro (eller annan chilipeppar)

30 minuter

Med ett bra bröd får du hög kvalitet och en bra bas för att lyckas. Men det är i deltaljerna som du skapar de matupplevelser din kunder betalar för. Här bjuder vi på tre toppingar som ger mervärde till din portion.

Picklad lök:

  1. Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp.
  2. Skiva rödlök tunt och lägg i lagen.
  3. Låt stå i kylen en till två timmar.

 

Guacamole:

  1. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon.
  2. Mosa dem med en gaffel.
  3. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
  4. Kärna ur och finhacka chilin.
  5. Blanda allt med avokadon och rör ner saft och rivet skal från lime.
  6. Smaka av med salt.

 

Kimchi:

  1. Lossa kålbladen och skölj.
  2. Skär i 1 cm breda strimlor och lägg i en skål, tillsätt vinäger och salt. Blanda väl.
  3. Skala ingefära och vitlök, riv sedan ner i salladen.
  4. Tillsätt chili, blanda och låt stå i kylen ett dygn.

1,0/5 based on 1 votes.