Sweet & Crispy Chicken

Krispig pankopanerad kycklinglårfilé, pigg korianderkräm och sötstarksylig mangosalsa = perfekt kombination med Sweet Potato Burger Bun.


10 burgare

10 burgare

  • 10 st Sweet Potato burger bun

Ingredieneser burgare:

  • 1,5 kg kycklinglårfilé
  • 2 st ägg
  • 3 msk vetemjöl 
  • 100 g ströbröd (Panko)
  • 100 g  mixad blandsallad

Mangosalsa:

  • 2 st färska mango
  • 2 st färska röda chili
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 2 msk vitvinsvinäger

Korianderkräm:

  • 50 g färskt koriander
  • 2 dl majonäs
  • 1 dl creme fraiche (34%)
  • salt och peppar

Av Davor Zidaric, Lantmännen Unibake SwedenKom ihåg att rosta Hamburgebrödet - tips för ännu mer smak, smörstek brödet.

Tillagning avkycklingen:

  1. Panera kycklinglårfilén i mjöl, ägg och panko och stek eller fritera den i olja.
  2. Gör mangosalsan enligt recept
  3. Gör korianderkräm enligt recept
  4. Rosta brödet
  5. Montera kycklingburgaren och lägg korianderkrämen i botten, sedan den pankopanerade kyclinglårfilén.
  6. Toppa med mangosalsa och mixad blandsallad

Mangosalsa:

  1. Tärna den färska mangon i små bitar
  2. Finhacka chilin
  3. Blanda med salt och honung

Koriander kräm

  1. Mixa koriander tillsammans med creme fraiche
  2. Blanda sedan i majonäsen
  3. Smaksätt med salt och peppar