Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Surdegsbröd med färskost, sparris och ägg
Surdegsbröd med färskost, sparris och ägg | Bonjour | Lantmännen Unibake
4 portioner
- 4 skivor av Bonjour Grand Levain
- 60 g färskost
- 300 g grön sparris, ansad och skuren i 3 cm bitar
- 4 ägg
- Lite gröna salladsblad
- Olivolja och salt
Härliga mackor med fredagskocken Mattias Larsson
- Stek brödskivorna gyllene i rikligt med olivolja i en stekpanna på medelhög temperatur.
- Stek sedan sparrisen några minuter i rikligt med olivolja tills den fått en fin rostad färg.
- Smaka av mde salt.
- Stek ägg i lite olivolja i en stekpanna på medelhög temperatur.
- Bred färskosten på brödskivorna och fördela på sparrisen.
- Toppa med ägg och några goda salladsblad.