Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Sliders/miniburgare med beef bearnaise, majonnäs, gorgonzola & trippellök
Sliders/miniburgare med Beef Bearnaise, majonnäs, gorgonzola och trippellök | Lantmännen Unibake
10 portioner
- 10 st. Mini hamburgerbröd
- 900g. Nötfärs
- 10 Skivor Gorgonzola
- 10 skivor Stekt pepparkryddad Bacon
- 75g. machesallad
Bearnaise mayo:
- 1 Äggula
- ½ tsk Senap
- ½ tsk Äppelcidervinäger
- 1 dl olivolja
- ½ påse Knorr Bearnaise-pulver
- Salt och peppar
Trippel-lök:
- Karamelliserad Lök:
- 1 Gul Lök, skivad
- 2 msk smör (39 g)
- 1 tsk farinsocker
- 1 tsk limejuice
- Salt och peppar
Vår lök:
- 5 st vårlökar
Picklad rödlök:
- 1 Rödlök, skivad
- 2 msk socker
- 2 msk Äppelvinäger
- Salt och peppar
Av Jonas Stenholm Allermand, Chef & Education consultant, Lantmännen Unibake Denmark
Bearnaise mayo:
- Blanda äggula, senap och vinäger. Tillsätt olivoljan i omgångar, och vispa tills oljan helt har lösts upp i blandningen.
- Tillsätt Knorr béarnaisesåspulver och krydda med salt och peppar.
Trippel-Lök:
- Karamelliserad lök: Smält smör i en stekpanna, lägg i skivad lök och strö över farinsocker. Stek löken tills de är mjuka och gyllene och smaksätt med limejuice, salt och peppar.
- Vårlök: Skär vårlöken i tunna skivor och lägg dem i isvatten.
- Inlagd lök: Blanda socker, vinäger, salt och peppar i en kastrull och låt det kort koka upp. Lägg rödlöken i en skål och häll över vinägermixen. Låt dra i kylskåp i några timmar.
Hamburgare:
- Forma 10 hamburgare av nötfärsen. Nagga dem på båda sidor, krydda med salt och peppar och stek dem i grillpanna.
- Värm bröden i ugn enligt instruktionerna, eller rosta dem i en brödrost.
- Bred béarnaise-mayon på bröden, fyll på med sallad, hamburgare med gorgonzola, och toppa med de tre olika lökvarianterna och bacon..
Servera med: Potatismos, pommes frites, chili frites, lökringar, en grönsallad eller en läcker salsa.