Sliders med biff, smält lök och hemgjord tryffelmajonnäs

Sliders/Minihamburgare med biff, smält lök och hemgjord tryffelmajonnäs | Lantmännen Unibake


10 portioner

10 portioner

  • 10 st Mini hamburgerbröd
  • 900 g Nötfärs
  • 10 Stekta Vaktelägg
  • 10 skivor stekt pepparkryddad bacon
  • 75g machesallad

Tryffelmajonnäs:

  • 1 Äggula
  • ½ tsk senap
  • ½ tsk Äppelcidervinäger
  • 1/2 dl Tryffelolja
  • 1 Fint riven Tryffel
  • Salt och peppar

Smält Lök:

  • 3 Gula lökar, skivade
  • 2 msk smör (ca 30 g)
  • ½ tsk socker
  • Salt och peppar

Tryffelmajonnäs:

  1. Blanda äggula, senap och vinäger. Tillsätt olivoljan i omgångar tills oljan helt har lösts upp i blandningen.
  2. Tillsätt den fint rivna tryffeln och krydda med salt och peppar.

Smält lök:

  1. Smält smör i en stekpanna. Lägg i den skivade löken och strö över socker. Stek löken tills den är mjuk och gyllene, och smaksätt med salt och peppar.

Hamburgare

  1. Forma 10 hamburgare av nötfärsen. Nagga dem på båda sidor, krydda med salt och peppar och stek dem i grillpanna.
  2. Värm bröden i ugn enligt instruktionerna, eller rosta dem i en brödrost.
  3. Bred tryffelmajonnäs på bröden, fortsätt med sallad, hamburgaren, och smält lök. Toppa med pepparbacon och ett stekt vaktelägg.

Servera med: Potatismos, pommes frites, chili frites, friterade rotfrukter, tortillachips, lökringar, en grönsallad eller en läcker salsa.