Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Sliders med biff, smält lök och hemgjord tryffelmajonnäs
Sliders/Minihamburgare med biff, smält lök och hemgjord tryffelmajonnäs | Lantmännen Unibake
10 portioner
- 10 st Mini hamburgerbröd
- 900 g Nötfärs
- 10 Stekta Vaktelägg
- 10 skivor stekt pepparkryddad bacon
- 75g machesallad
Tryffelmajonnäs:
- 1 Äggula
- ½ tsk senap
- ½ tsk Äppelcidervinäger
- 1/2 dl Tryffelolja
- 1 Fint riven Tryffel
- Salt och peppar
Smält Lök:
- 3 Gula lökar, skivade
- 2 msk smör (ca 30 g)
- ½ tsk socker
- Salt och peppar
Tryffelmajonnäs:
- Blanda äggula, senap och vinäger. Tillsätt olivoljan i omgångar tills oljan helt har lösts upp i blandningen.
- Tillsätt den fint rivna tryffeln och krydda med salt och peppar.
Smält lök:
- Smält smör i en stekpanna. Lägg i den skivade löken och strö över socker. Stek löken tills den är mjuk och gyllene, och smaksätt med salt och peppar.
Hamburgare
- Forma 10 hamburgare av nötfärsen. Nagga dem på båda sidor, krydda med salt och peppar och stek dem i grillpanna.
- Värm bröden i ugn enligt instruktionerna, eller rosta dem i en brödrost.
- Bred tryffelmajonnäs på bröden, fortsätt med sallad, hamburgaren, och smält lök. Toppa med pepparbacon och ett stekt vaktelägg.
Servera med: Potatismos, pommes frites, chili frites, friterade rotfrukter, tortillachips, lökringar, en grönsallad eller en läcker salsa.