Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Oden fylld med lufttorkad skinka och buffelmozzarella
Recept med det förbakade brödet Oden fylld med lufttorkad skinka med buffelmozzarella | Bonjour | Lantmännen Unibake
Ingredienser för 4 portioner
4 ODEN, 110 g (art.225734)
- 100 g kvisttomat, grovt hackade
- 1 schalottenlök, finhackad
- ½ vitlöksklyfta
- 1 tsk olivolja
- ½ tsk vitvinsvinäger
- 1 nypa socker
- 2 krm salt
- 2 dl klyftade cocktailtomater
- 200 g lufttorkad skinka
- 2 buffelmozzarella, skivad
- 1 dl rucola
- 1 dl Kalamata oliver, urkärnade
- Nymalen svartpeppar
Recept av Fredrik Andersson, medlem i Svenska Kocklandslaget
"Gudabrödet" Oden fylld med lufttorkad skinka med buffelmozzarella
- Börja med att fräsa kvisttomaterna med löken och vitlöken i olivolja.
- Låt sjuda i 5 minuter på svag värme.
- Smaka upp med vinäger, socker & salt.
- Mixa alltsammans med stavmixer, låt svalna.
- Vänd i klyftade cocktailtomater.
- Bottna brödet med tomatkompotten.
- Fortsätt med lufttorkad skinka och mozzarella.
- Toppa med ruccola samt oliverna. Avsluta med svartpeppar.