Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Oden fylld med kronärtskockskräm och grillad paprika
Recept med det förbakade brödet Oden fylld med kronärtskockskräm med grillad paprika, kronärtskockshjärtan, hjärtsallad & ricotta | Bonjour | Lantmännen Unibake
Ingredienser för 4 portioner
4 ODEN, 110 g (art.225734)
- 2 burkar kronärtskockshjärtan
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 3 msk olivolja
- 3 msk rapsolja
- Salt
- 1 gul paprika, urkärnad
- 1 rödpaprika, urkärnad
- Olivolja
- 1 baby gem salladshuvud
- 1,5 dl ricotta
Recept av Fredrik Andersson, medlem i Svenska Kocklandslaget
BONJOUR´s Oden fylld med kronärtskockskräm med grillad paprika, kronärtskockshjärtan, hjärtsallad & ricotta
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Häll av kronärtskockorna i ett durkslag.
- Lägg hälften i en bunke och mixa med en stavmixer tillsammans med vitlöken, olivoljan och rapsoljan. Smaka av med salt.
- Gnid in paprikorna med lite olivolja.
- Sätt i en ugnsfast form och baka tills skalet är svart.
- Ta ut och sätt under plastfilm och låt svalna.
- Dra sedan av skalet och tärna paprikan.
- Smeta ut kronärtskockskräm på brödet, fördela ut de resterande kronärtskockorna.
- Lägg i baby gem salladsblad och klicka i ricotta.
- Avsluta med den tärnade paprikan.