Middle East Millionaire

Selleri shawarma med tahinisås


10 portioner
  • 10 st tunnbröd, rektangel
  • 1,8 kg rostad rotselleri shawarma
  • 200 g tomatsalsa
  • 200g isbergssallad
  • tahinisås

Shawarma marinad:

  • 1 hackad chili
  • 3 msk hackad koriander
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk sumac
  • 2 tsk kummin
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk kardemumma
  • 150 ml mjukt smör

Tahini sås:

  • 150 ml tahini
  • 5 tsk kallt vatten
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • Salt och peppar

 

  1. Stek rotselleriet i sin helhet. När det är helt färdig, skär det i tunna remsor.
  2. Blanda alla ingredienser i shawarma-marinaden.
  3. Låt rotselleriet marinera över natten.
  4. Värm tunnbrödet. Lägg lite hackad isbergssallad i botten och tillsätt sedan ett bra lager tomatsalsa.
  5. Tillsätt rostad och skivad rotselleri och toppa med tahinisås.