Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Loke fylld med kryddstekt kalkonbröst
Recept med det förbakade "gudabrödet " Loke med kryddstekt kalkonbröst med syltad pumpa, frisésallad, lökcrisp, svartpepparmajonnäs & ädelost | Bonjour | Lantmännen Unibake
Ingredienser för 4 portioner
4 LOKE, 110 g (art. 4453)
- 200 g butternut pumpa
- 0,5 dl ättika1 dl socker
- 1,5 dl vatten
- 1,5 dl majonnäs
- 1 tsk svartpeppar nymalen
- 300 g kalkonpastrami
- 1 dl frisésallad, plockad
- 150 g ädelost, smulad
- 2 msk rostad lök
Recept av Fredrik Andersson, medlem i Svenska Kocklandslaget
"Gudabrödet" Loke fylld med kryddstekt kalkonbröst med syltad pumpa, frisésallad, lökcrisp, svartpepparmajonnäs & ädelost
- Skala pumpan och hyvla sedan långa tunna skivor.
- Koka upp ättikan med sockret och vattnet och låt svalna.
- Lägg i pumpan och låt marinera i lagen.
- Blanda majonnäsen med nymalen svartpeppar.
- Stryk sedan på majonnäsen på bröden och fördela sedan kalkonpastramin.
- Toppa med pumpan, frisésallad och ädelosten. Avsluta med rostad lök.