Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Kladdkaka med lemoncurd & maräng
Recept på Kladdkaka med lemoncurd och mjuk maräng | Bonjour | Lantmännen Unibake
Ingredienser för 4-6 portioner
KLADDKAKA, 390 g (art. 8003)
Italiensk maräng:
- ½ dl vatten
- 200 g strösocker
- 4 äggvitor (125 g)
- Lemoncurd
Ovanstående recept är för Kladdkaka 390 g (art 8003) och använder du Kladdkaka 1200 g (art 8004) tar du ingredienserna gånger tre.
Recept av Mattias Larsson, "Fredagskocken"
Kladdkaka med lemoncurd och mjuk maräng
- Förbered äggvitorna i en bunke och ha elvispen klar.
- Koka vatten och socker i en kastrull och när sockervattnet är 110 grader börja då vispa äggvitorna till ett hårt skum medans sockervattnet fortsätter koka till 121 grader.
- När sockervattnet är 121 grader häller du det långsamt i en tunn stråle i äggvitorna och rör samtidigt på medeleffekt.
- Rör tills marängen svalnat
- Ta kladdkakan ur formen och bred på lemoncurden och spritsa på maräng.
- Bränn marängen lite lätt med en brännare eller gratinera den ett par minuter på högsta grilleffekt i ugnen.
Serveringsförslag: Färska jordgubbar