Kladdkaka med lemoncurd & maräng

Recept på Kladdkaka med lemoncurd och mjuk maräng | Bonjour | Lantmännen Unibake


4-6 portioner

Ingredienser för 4-6 portioner

KLADDKAKA, 390 g (art. 8003)

Italiensk maräng:

  • ½ dl vatten

  • 200 g strösocker
  • 4 äggvitor (125 g)

  • Lemoncurd

Ovanstående recept är för Kladdkaka 390 g (art 8003) och använder du Kladdkaka 1200 g (art 8004) tar du ingredienserna gånger tre.

Recept av Mattias Larsson, "Fredagskocken"

Kladdkaka med lemoncurd och mjuk maräng

  1. Förbered äggvitorna i en bunke och ha elvispen klar.
  2. Koka vatten och socker i en kastrull och när sockervattnet är 110 grader börja då vispa äggvitorna till ett hårt skum medans sockervattnet fortsätter koka till 121 grader.
  3. När sockervattnet är 121 grader häller du det långsamt i en tunn stråle i äggvitorna och rör samtidigt på medeleffekt.
  4. Rör tills marängen svalnat 

  5. Ta kladdkakan ur formen och bred på lemoncurden och spritsa på maräng.
  6. Bränn marängen lite lätt med en brännare eller gratinera den ett par minuter på högsta grilleffekt i ugnen.

Serveringsförslag: Färska jordgubbar