Kladdkaka med chokladglasyr, lakrits & hallon

Recept på Kladdkaka med mörk chokladglasyr, krossad lakrits och hallon | Bonjour | Lantmännen Unibake


4-6 portioner

Ingredienser för 4-6 portioner

KLADDKAKA, 390 g (art. 8003)

Chokladglasyr:

  • 1 dl vispgrädde
  • 110 g mörk choklad, hackad

  • 50 g turkisk peppar, krossad
  • 200 g färska hallon

Ovanstående recept är för Kladdkaka 390 g (art 8003) och använder du Kladdkaka 1200 g (art 8004) tar du ingredienserna gånger tre.

 

Recept av Mattias Larsson, "Fredagskocken"

Kladdkaka med chokladglasyr, krossad lakrits och hallon

  1. Koka upp grädden och dra av den från plattan.
  2. Lägg chokladen i en matberedare.
  3. Starta matberedaren och häll ner den varma grädden.
  4. Mixa till en slät och glansig chokladglasyr.
  5. Ta kladdkakan ur formen och lägg den upp och ner på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Häll glasyren i mitten på kakan och bred ut den med en palett eller stekspade.
  7. Låt kakan stå i minst 15 minuter.
  8. Strö lakritsen över kakan och toppa med hallon.

 Serveringstips: Servera gärna med lite lättvispad grädde