Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Kladdkaka med chokladglasyr, lakrits & hallon
Recept på Kladdkaka med mörk chokladglasyr, krossad lakrits och hallon | Bonjour | Lantmännen Unibake
Ingredienser för 4-6 portioner
KLADDKAKA, 390 g (art. 8003)
Chokladglasyr:
- 1 dl vispgrädde
- 110 g mörk choklad, hackad
- 50 g turkisk peppar, krossad
- 200 g färska hallon
Ovanstående recept är för Kladdkaka 390 g (art 8003) och använder du Kladdkaka 1200 g (art 8004) tar du ingredienserna gånger tre.
Recept av Mattias Larsson, "Fredagskocken"
Kladdkaka med chokladglasyr, krossad lakrits och hallon
- Koka upp grädden och dra av den från plattan.
- Lägg chokladen i en matberedare.
- Starta matberedaren och häll ner den varma grädden.
- Mixa till en slät och glansig chokladglasyr.
- Ta kladdkakan ur formen och lägg den upp och ner på en plåt med bakplåtspapper.
- Häll glasyren i mitten på kakan och bred ut den med en palett eller stekspade.
- Låt kakan stå i minst 15 minuter.
- Strö lakritsen över kakan och toppa med hallon.
Serveringstips: Servera gärna med lite lättvispad grädde