Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Italiensk panzanella
Den här saftiga bönsalladen passar utmärkt till grillat. Välj BBQ Bastard Lemon & Dill om du serverar panzanellan med fisk och skaldjur. Till köttet passar BBQ Bastard Tomat & Chili bäst. Panzanellan är också god till vegoburgare och grillad halloumi.
4 pers
- 1 valfri BBQ Bastard Tomato & Chili alt. Lemon & Dill
- 500 g tomater, gärna olika färger
- 1 röd paprika
- 1 rödlök
- 8 sardeller (kan uteslutas)
- 6 msk olivolja
- 2 msk röd- eller balsamvinsvinäger
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk svarta oliver
- Salt & svartpeppar
- 1 kruka basilika
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Bryt Bastard-brödet i ca 5 cm stora bitar.
- Lägg på en plåt och torka ut brödet i ugn 10 minuter.
- Hacka tomaterna grovt, tärna paprikan fint. Hacka rödlök och sardeller.
- Vispa ihop olja, vinäger och hackad vitlök.
- Salta och peppra efter smak.
- Blanda det avsvalnande brödet med övriga ingredienser och låt sallade dra i minst 30 minuter innan servering.
- Toppa med färsk basilika.