Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Färskost och kallrökt lax
Chia Ciabatta med pepparrots-färskost, kallrökt lax, syltad rödlök och plockade örter.
4 - 6 mackor
- 4-6 skivor Chia Ciabatta
- 2 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 1/2 dl ättika 12%
- 200 g färskost pepparot
- 200 g kallrökt lax i skivor
- färska örter efter smak och säsong (typ baksilika, timjan, gräslök, röd mangold)
Syltad rödök:
- Koka ihop 2 dl vatten, 1 dl strösocker och 1/2 dl ättika. Låt svalna
- Skiva rödlöken fint och lägg i en glasburk med tättslutande lock.
- Häll över den avsvalnande lagen och låt stå kallt, gärna över natten.
- Löken håller sig bra i kylskåp ca 1 vecka.
- Bred ett lager färskost på varje brödskiva.
- Lägg på en skiva lax och avsluta med syltad rödlök.
- Toppa mackorna med lite fina örter.