Färskost och kallrökt lax

Chia Ciabatta med pepparrots-färskost, kallrökt lax, syltad rödlök och plockade örter.


4 - 6 mackor

4 - 6 mackor

  • 4-6 skivor Chia Ciabatta
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl ättika 12%
  • 200 g färskost pepparot
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • färska örter efter smak och säsong (typ baksilika, timjan, gräslök, röd mangold)

Syltad rödök:

  • Koka ihop 2 dl vatten, 1 dl strösocker och 1/2 dl ättika. Låt svalna
  • Skiva rödlöken fint och lägg i en glasburk med tättslutande lock.
  • Häll över den avsvalnande lagen och låt stå kallt, gärna över natten.
  • Löken håller sig bra i kylskåp ca 1 vecka. 
  1. Bred ett lager färskost på varje brödskiva. 
  2. Lägg på en skiva lax och avsluta med syltad rödlök.
  3. Toppa mackorna med lite fina örter.