Ekologiskt Danskt rågbröd med varmrökt makrill eller kräftmarinerad sill med prästost

Recept med ett förbakat Ekologiskt Danskt rågbröd med varmrökt makrill med dillmajonnäs, syrad gurka, skivat ägg & picklad lök eller med med kräftmarinerad sill med prästost, dillkokt potatis, hyvlad fänkål & rädisor | Bonjour | Lantmännen Unibake


4 portioner

Ingredienser för 4 portioner

Ekologiskt Danskt rågbröd med varmrökt makrill med dillmajonnäs, syrad gurka, skivat ägg & picklad lök

EKO DANSKT RÅGBRÖD, 600 g (art. 71700520)

  • 300 g rökt makrillfilé, bruten i bitar
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dill, finhackad
  • ½ dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 dl gurka, tunt skivad
  • 4 röda steklökar, delade
  • Dill, till garnering

Ekologiskt Danskt rågbröd med kräftmarinerad sill med prästost, dillkokt potatis, hyvlad fänkål & rädisor

EKO DANSKT RÅGBRÖD, 600 g (art. 4606)

  • 200 g minutsill, i bitar
  • 1 dl majonnäs
  • 15 g socker
  • 1 msk gul lök, hackad
  • 1 tsk senap
  • 1 tsk hackad dill
  • 1 tsk chilisås
  • 1 tsk ketchup
  • 1 krm dillfrö, malet
  • 4 potatisar, kokt och skivad
  • 1 knippe dill
  • 4 rädisor, tunt hyvlade
  • 1 dl fänkål, tunt hyvlad

 

Recept av Fredrik Andersson, medlem i Svenska Kocklandslaget

Ekologiskt Danskt rågbröd med Varmrökt makrill med dillmajonnäs, syrad gurka, skivat ägg & picklad lök

  1. Ta bort skinnet från makrillen och blanda majonnäs med hackad dill.
  2. Koka upp ättikan med sockret och vattnet.
  3. Låt svalna till rumstemperatur.
  4. Lägg i gurkan och lökarna och låt dra, minst 2 timmar men gärna över natten i kylen.
  5. Spritsa en klick majonnäs på brödet.
  6. Lägg på en bit makrill.
  7. Häll av lagen från gurkan och löken.
  8. Dela ner löken i mindre bitar och lägg en bit på varje brödbit.
  9. Gör likadant med gurkan. Toppa med en dillknippa.


Ekologiskt Danskt rågbröd med kräftmarinerad sill med prästost, dillkokt potatis, hyvlad fänkål & rädisor

  1. Häll av minutsillen i ett durkslag.
  2. Vänd ihop majonnäs, socker, lök, senap, dill, chilisås, ketchup & dillfrö.
  3. Vänd i sillen.
  4. Koka potatisen i saltat vatten med dill.
  5. Börja med potatisen i botten.
  6. Fyll på med sillen och toppa med fänkål, rädisor och dill.