Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Ekologiskt Danskt rågbröd med varmrökt makrill eller kräftmarinerad sill med prästost
Recept med ett förbakat Ekologiskt Danskt rågbröd med varmrökt makrill med dillmajonnäs, syrad gurka, skivat ägg & picklad lök eller med med kräftmarinerad sill med prästost, dillkokt potatis, hyvlad fänkål & rädisor | Bonjour | Lantmännen Unibake
Ingredienser för 4 portioner
Ekologiskt Danskt rågbröd med varmrökt makrill med dillmajonnäs, syrad gurka, skivat ägg & picklad lök
EKO DANSKT RÅGBRÖD, 600 g (art. 71700520)
- 300 g rökt makrillfilé, bruten i bitar
- 1 dl majonnäs
- 1 msk dill, finhackad
- ½ dl ättika
- 1 dl socker
- 1 dl vatten
- 1 dl gurka, tunt skivad
- 4 röda steklökar, delade
- Dill, till garnering
Ekologiskt Danskt rågbröd med kräftmarinerad sill med prästost, dillkokt potatis, hyvlad fänkål & rädisor
EKO DANSKT RÅGBRÖD, 600 g (art. 4606)
- 200 g minutsill, i bitar
- 1 dl majonnäs
- 15 g socker
- 1 msk gul lök, hackad
- 1 tsk senap
- 1 tsk hackad dill
- 1 tsk chilisås
- 1 tsk ketchup
- 1 krm dillfrö, malet
- 4 potatisar, kokt och skivad
- 1 knippe dill
- 4 rädisor, tunt hyvlade
- 1 dl fänkål, tunt hyvlad
Recept av Fredrik Andersson, medlem i Svenska Kocklandslaget
Ekologiskt Danskt rågbröd med Varmrökt makrill med dillmajonnäs, syrad gurka, skivat ägg & picklad lök
- Ta bort skinnet från makrillen och blanda majonnäs med hackad dill.
- Koka upp ättikan med sockret och vattnet.
- Låt svalna till rumstemperatur.
- Lägg i gurkan och lökarna och låt dra, minst 2 timmar men gärna över natten i kylen.
- Spritsa en klick majonnäs på brödet.
- Lägg på en bit makrill.
- Häll av lagen från gurkan och löken.
- Dela ner löken i mindre bitar och lägg en bit på varje brödbit.
- Gör likadant med gurkan. Toppa med en dillknippa.
Ekologiskt Danskt rågbröd med kräftmarinerad sill med prästost, dillkokt potatis, hyvlad fänkål & rädisor
- Häll av minutsillen i ett durkslag.
- Vänd ihop majonnäs, socker, lök, senap, dill, chilisås, ketchup & dillfrö.
- Vänd i sillen.
- Koka potatisen i saltat vatten med dill.
- Börja med potatisen i botten.
- Fyll på med sillen och toppa med fänkål, rädisor och dill.