Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Ekologiskt Danskt Rågbröd med kyckling
Recept med ett förbakat Ekologiskt Danskt rågbröd med kyckling med persiljemajonnäs, sallad, tomat, bacon & pommes pinnes | Bonjour | Lantmännen Unibake
Ingredienser för 4 portioner
EKO DANSKT RÅGBRÖD, 600 g (art. 71700520)
- 4 kycklingbröst
- 50 g smör
- 2 dl persilja
- 3 dl rapsolja
- 2 äggulor
- 1 tsk senap
- 1 tsk vitvinsvinäger
- Salt
- 1 paket bacon
- 4 romansalladsblad
- 1 bifftomat, skivad
- 1 dl bladpersilja, plockad
- 3 dl pommes pinnes
Recept av Fredrik Andersson, medlem i Svenska Kocklandslaget
Ekologiskt Danskt Rågbröd med kyckling, persiljemajonnäs, sallad, tomat, bacon & pommes pinnes
- Bryn kycklingen i en stekpanna i smör.
- Stek klar på medelvärme till kycklingen har en innertemperatur på 67 grader.
- Mixa persilja & olja i en mixer. Sila sedan av.
- Slå en majonnäs på äggulor, senap, vitvinsvinäger och salt.
- Droppa i persiljeoljan.
- Stek baconet krispigt och låt svalna på lite hushållspapper.
- Fördela sedan persiljemajonnäsen på bröden.
- Lägg på salladsbladen och fyll på med tomat och bacon.
- Skiva sedan kycklingen i tunna skivor.
- Avsluta sedan med plockad persilja och bacon.
- Servera gärna med pommes pinnes.