Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Croissant med mascarponekräm och hallon
Låt dig inspireras och lägg din egen unika touch på Croissanten från Lantmännen Unibake.
6 portioner
- 6 st Smörcroissanter, bakade
- 225 g créme fraiche
- 225 g Cup mascarponeost
- ½ Vaniljstång, delad på mitten
- 1,2 dl vispgrädde, vispad till mjuka toppar.
- 1,6 dl florsocker.
- 110 g färska hallon
- 110 g spån av vit choklad
Av Hanne Bojsen, Lantmännen Unibake Danmark
- Skrapa ur fröna från vaniljstången med en vass kniv.
- Blanda créme fraiche, mascarponeost och vaniljfrön i en skål.
- Vänd ner vispad grädde.
- Sikta florsocker och tillsätt under försiktig omrörning.
- Ställ blandningen i kylskåp till det är dags att lägga den i croissanterna.
- Skär upp de avsvalnade croissanterna.
- Fyll croissanterna med mascarponekrämen.
- Garnera med de färska hallonen och spån av vit choklad.