Burgare med löksallad

Låt dig inspireras av recept skapat av vår produktutvecklare Davor Zidaric | Korbrödsbagarn / Lantmännen Unibake


4 portioner
  • 4 st Fibrer & Fullkorn hamburgerbröd

Löksallad

  • 1 st gul  lök
  • 1 st rödlök
  • 1 st charlottenlök
  • 1 st liten silverlök
  • 2 msk hackad färsk timjan alt. 1 msk torkad timjan
  • 2 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • 1 nypa salt
  • Nymald svartpeppar

  • 500 g högrevsfärs
  • Salt och peppar
  • 4 skivor hamburgerost
  • 4 stora blad av krispig sallad

30 minuter

Gör så här:

  1. Börja med att skala och strimla all lök. Stek den i smör tills den är mjuk och fått en fin färg.
  2. Häll på honung och blanda.
  3. Salta och peppra och tillsätt timjan.
  4. Stek någon minut och och servera på grillad burgare eller korv.
  5. Dela färsen och forma till 4 stycken burgare, salta och peppra.
  6. Grilla dem till s där klara, ca 3 minuter på varje sida, och lägg på osten.

  7. Grilla bröden lätt.
  8. Lägg samman burger med sallad och löksallad.