Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Black Bean Burger
Låt dig inspireras av recept skapade av produktutvecklare Davor Zidaric | Lantmännen Unibake
Till burgaren:
- 3 st Glazed Burger bun
- 800 g svarta bönor (väl avrunna)
- 1 lök
- 300 g vegansk cremefraiche eller soja yoghurt
- 1 msk salt
- 300 g havregryn
- Nymald peppar
- Olja (för stekning)
Till cashewsåsen:
- 450 g cashewnötter
- 6 msk näringsjäst (bjäst)
- 6 msk citronsaft
- Salt
- Peppar
- 180 ml vatten
- 3 stora svampar (skivad)
- 4 stora tomater (skivad)
- Sallad
Till vegoburgaren:
- Skiva, hacka och stek lök.
- Mosa de svarta bönorna
- Tillsätt lök, smulade bönblandningen och övriga ingredienser och blanda väl. sammansatta.
- Forma burgarna och stek.
Till cashewsåsen:
- Blanda cashewnötter, jäst, citronsaft, salt och peppar i en matberedare till grov konsistens.
- Häll blandningen från matberedaren i en skål och tillsätt vattnet. lite i taget, till önskad konsistens.
- Skiva svampen till önskad storlek och tjocklek och stek den sedan.
- Lägg cashewsåsen på de rostade bröden (både på över-och underdel), tillsätt lite sallad och den svarta bönburgaren.
- Lägg på 2 skivor tomat,
- Toppa med svamp.
- Smaka av med ketchup om så önskas.