Black Bean Burger

Låt dig inspireras av recept skapade av produktutvecklare Davor Zidaric | Lantmännen Unibake


3 portioner

Till burgaren:

  • 3 st Glazed Burger bun
  • 800 g svarta bönor (väl avrunna)
  • 1 lök
  • 300 g vegansk cremefraiche eller soja yoghurt
  • 1 msk salt
  • 300 g  havregryn
  • Nymald peppar
  • Olja (för stekning)

Till cashewsåsen:

  • 450 g cashewnötter
  • 6 msk näringsjäst (bjäst)
  • 6 msk citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • 180 ml vatten
  • 3 stora svampar (skivad)
  • 4 stora tomater (skivad)
  • Sallad

Till vegoburgaren:

  1. Skiva, hacka och stek lök.
  2. Mosa de svarta bönorna 
  3. Tillsätt lök, smulade bönblandningen och övriga ingredienser och blanda väl. sammansatta. 
  4. Forma burgarna och stek.

Till cashewsåsen:

  1. Blanda cashewnötter, jäst, citronsaft, salt och peppar i en matberedare till grov konsistens.
  2. Häll blandningen från matberedaren i en skål och tillsätt vattnet. lite i taget,  till önskad konsistens.
  3. Skiva svampen till önskad storlek och tjocklek och stek den sedan.
  4. Lägg cashewsåsen på de rostade bröden (både på över-och underdel), tillsätt lite sallad och den svarta bönburgaren.
  5. Lägg på 2 skivor tomat,
  6. Toppa med svamp.
  7. Smaka av med ketchup om så önskas.