Bistro Brioche korvbröd - Veggo

Midi subs Veggo med Bistro Broiche Korvbröd fylld med ärtpuré och sötpotatis | Korvbrödsbagarn | Lantmännen Unibake


10 portioner

10 portioner

  • 10 Bistro Brioche Korvbröd
  • 1 kg sötpotatis mos smaksatt med färskost
  • 200 gram pickalde grönsaker gurka, morot och rödlök
  • 400 g ärtpure smaksatt med vitlök
  • 150 g grna sojabönor 
  • 100 g srirach majonäs

 

Av Davor Zidaric, Lantmännen Unibake Sweden

  1. Koka sötpotatisen mjuk och mixa ihop med färskost, salt & peppar och lite vitvinsvinäger.
  2. Mixa grönaärtor till en slät kräm, smaksätt med pressad vitlök, salt & peppar
  3. Pickla morot, gurka och rödlök: Att snabbpickla grönsaker 
    En burk med syrade grönsker kan stå och lagras i flera månader, men det finns flera recept som gör att du kan äta picklade grönsaker samma dag som du gör dem. Picklingen sker ofta med en så kallade "1-2-3-lag", med tre delar vatten, två delar socker och en del ättika.
  4. Rosta korvbröden.
  5. Montera ihop som på bild.
  6. Topppa med lite gröna sojabönor och sriracha majonäs.