Bacon & Blue Cheese Burger

Melted Middle Bacon & Blue Cheese Burger | Lantmännen Unibake


10 portioner

10 portioner

  • 10 Hamburgerbröd Royal Durum

Ingredienser Hamburgare

  • 1,8 kg Nötfärs (16-20%)
  • 20 g Salt och Peppar, nymalet

Fyllning Blåmögelost:

  • 650 g St Agur Creamy Blue Cheese
  • 200 g Parmesanost (fint riven)
  • 850 g Färskost (ex. Philadelphia)

Fyllning:

  • 100 g Hackad Isbergssallad
  • 100 g Bifftomat, skivad
  • 100 g Rödlöksringar
  • 250 g Stekt Bacon

 

Serves 10 People

  • 10 Royal Durum Buns 
  • 2kg Dexter ground beef Burger (16-20%)
  • 20g Salt and pepper freshly ground 

Blue Cheese Filling:

  • 150g St Agur Creamy Blue Cheese
  • 150g Fresh parmesan cheese (finely grated)
  • 150g Cream cheese 

Burger:

  • 100 g Chopped iceberg
  • 100 g Sliced beefsteak tomato
  • 100 g Red onion rings
  • 250 g Pan fried Smoked bacon

Av Louise Wroth, Lantmännen Unibake UK 

Fyllning Blåmögelost

  1. Blanda blåmögelosten med övriga ingredienser till en krämig sås.
  2. Skär upp och öppna burgaren (från sidan) och lägg 20g av såsen i mitten. Stäng igen noga och kyl burgaren.

Fyllning

  1. Krydda burgaren utvändigt med salt och peppar. Stek burgaren i en grillpanna på hög värme. Vänd varannan minut..
  2. Rosta insidan av bröden på grillpannan, för att ta tillvara safterna efter stekningen av burgarna.
  3. När hamburgaren har stekts i 8-10 minuter, ta av den från värmen. Sätt ihop burgaren, med skivad lök i botten och burgaren på därefter. Toppa med bacon, sallad, tomat och lök. Sätt på locket och njut.