Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Bacon & Blue Cheese Burger
Melted Middle Bacon & Blue Cheese Burger | Lantmännen Unibake
10 portioner
- 10 Hamburgerbröd Royal Durum
Ingredienser Hamburgare
- 1,8 kg Nötfärs (16-20%)
- 20 g Salt och Peppar, nymalet
Fyllning Blåmögelost:
- 650 g St Agur Creamy Blue Cheese
- 200 g Parmesanost (fint riven)
- 850 g Färskost (ex. Philadelphia)
Fyllning:
- 100 g Hackad Isbergssallad
- 100 g Bifftomat, skivad
- 100 g Rödlöksringar
- 250 g Stekt Bacon
Serves 10 People
- 10 Royal Durum Buns
- 2kg Dexter ground beef Burger (16-20%)
- 20g Salt and pepper freshly ground
Blue Cheese Filling:
- 150g St Agur Creamy Blue Cheese
- 150g Fresh parmesan cheese (finely grated)
- 150g Cream cheese
Burger:
- 100 g Chopped iceberg
- 100 g Sliced beefsteak tomato
- 100 g Red onion rings
- 250 g Pan fried Smoked bacon
Av Louise Wroth, Lantmännen Unibake UK
Fyllning Blåmögelost
- Blanda blåmögelosten med övriga ingredienser till en krämig sås.
- Skär upp och öppna burgaren (från sidan) och lägg 20g av såsen i mitten. Stäng igen noga och kyl burgaren.
Fyllning
- Krydda burgaren utvändigt med salt och peppar. Stek burgaren i en grillpanna på hög värme. Vänd varannan minut..
- Rosta insidan av bröden på grillpannan, för att ta tillvara safterna efter stekningen av burgarna.
- När hamburgaren har stekts i 8-10 minuter, ta av den från värmen. Sätt ihop burgaren, med skivad lök i botten och burgaren på därefter. Toppa med bacon, sallad, tomat och lök. Sätt på locket och njut.